Top Ad unit 728 × 90

Aris Retro 1914

random

Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού

 


"Ταξιδέψτε" στο μακρινό 1932 όταν ο ΑΡΗΣ στο πλαίσιο της 10ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 1931-1932 φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό και τον κέρδισε με 7-0...

Η εφημερίδα "Μακεδονία" γράφει στα φύλλα της...

Σάββατο 14 Μαϊου 1932

"Αναμφισβητήτως ο αυριανός αγών πρωταθλήματος Εθνικής Κατηγορίας όστις θέτει αντιμέτωπους τον Άρην με τον Παναθηναϊκόν είναι από τους σημαντικωτέρους της όλης σειράς του πρωταθλήματος και από τους κρισιμωτέρους διά τα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία.

Ιδού λοιπόν γιατί ετονίσαμεν ότι ο αυριανός αγών μεταξύ Άρεως και Παναθηναϊκού είνε από τους σπουδαιοτέρους και ιδού διά ποίον λόγον οι φίλαθλοι μας θα σπεύσουν αθρόως αύριον το απόγευμα είς το γήπεδον του Άρεως για να ενισχύσουν την ομάδα μας είς τον κατά του Παναθηναϊκού δύσκολον αγώνα του.

Κατά πληροφορίας εξ'Αθηνών, η ομάς του Παναθηναϊκού συνοδευομένη υπό των εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Δεμερτζή και Κολοβού, ανεχώρησε χθές την μεσημβρίαν διά του Σεμπλόν. Είς την πόλιν μας αφίχθη ολίγον μετά το μεσονύκτιον και κατέλυσεν είς το ξενοδοχείον "Μοντέρν".

Κατά τας αυτάς εξ'Αθηνών πληροφορίας, σήμερον το εσπέρας αναχωρούν σιδηροδρομικώς διακόσιοι φίλαθλοι οι οποίοι έρχονται να ενισχύσουν την ομάδα του Παναθηναϊκού είς τον κατά του Άρεως αγώνα της.

Κυριακή 15 Μαϊου 1932

Δεν μας χωρίζουν πλεόν παρά ελάχισται ώραι από τον σημερινόν μεγάλον αγώνα, κατά τον οποίον το έπαθλον της νίκης θα διεκδικήσουν δύο από τας πλέον ισχυράς και από τας πλέον φημισμένας ομάδας της Ελλάδος, ο Άρης από τη μια και ο Παναθηναϊκός από την άλλην. Προγνωστικά για την έκβασιν του αγώνος δεν μπορούν να σταθούν μετά θετικότητος.

Είναι μέν αληθές ότι ο Άρης έχει το πλεονέκτημα ότι αγωνίζεται είς το γήπεδον του και ότι περιλαμβάνει είς την ομάδα του ποδοσφαιριστάς μεγάλης ατομικής αξίας και μεγάλης επίσης πείρας.

Αλλά και ο Παναθηναϊκός επίσης διαθέτει ποδοσφαιριστάς οι οποίοι πειθαρχούν απολύτως είς τας οδηγίας και υποδείξεις ενός προπονητού σαν τον Κίνσλερ.

Διαιτητής του σημερινού αγώνος θα είναι ο κ.Δούσκας. Ο αγώνας θα διεξαχθή είς το γήπεδον του Άρεως και θ'αρχίση περί την 5ην απογευματινήν.

Ο Άρης κατά τον σημερινόν αγώνα θ'αγωνισθή με τους Κουμπλήν, Βικελίδην Ι (Κώστα), Οικονόμου, Βικελίδην ΙΙ (Νικηφόρο), Κατσαούνην, Γκικόπουλον, Αργυριάδην, Καλτέκην, Κίτσον, Αγγελάκην και Βικελίδην ΙΙΙ (Κλεάνθη).

Δευτέρα 16 Μαϊου 1932

Είναι αληθές, πως όλος ο φίλαθλος κόσμος της Βορείου Ελλάδος ηύχετο και επερίμενε μια καινούργια νίκη του Άρεως επί του Παναθηναϊκού, νίκη που θα του στερέωνε ακόμη περισσότερο τον δρόμο πρός την τελικήν κατάκτησι του πρωταθλήματος Εθνικής Κατηγορίας. Για να είμεθα όμως και ειλικρινείς οφείλουμε να ομολογήσουμε πως κανείς, απολύτως κανείς, όχι μόνον δεν θα μπορούσε απλώς να περιμένη, αλλά ούτε και να ελπίζη καν σ'έναν τέτοιον θρίαμβον.

Γι'αυτό και η μεγάλη χαρά και ο πρωτοφανής ενθουσιασμός των φιλάθλων, που ευθύς με την λήξιν του αγώνος ώρμησαν μέσα στο γήπεδο για να επευφημήσουν τους νικητάς, να τους σηκώσουν στα χέρια και να τους οδηγήσουν εν θριάμβω στα αποδυτήρια, ήταν απόλυτα δικαιολογημένος.

Αποτελούσε το δικαιότερο και το αδολώτερο ξέσπασμα μιας ικανοποιήσεως από τις σπάνιες.

Είναι ένα από τα ωραιότερα και τα πιο σπάνια αποτελέσματα που μπορεί να επιτύχη μια ποδοσφαιρική ομάς, και της αναμφισβητήτου τεχνικής ανωτερότητας του Άρεως, και μάλιστα όταν έχει να κάνη αντίπαλον σαν τον Παναθηναϊκόν.

Πολύ ολίγα τέτοια αποτελέσματα αριθμεί η κάθε ομάς στο ενεργητικόν της. Από της απόψεως αυτής η ομάς του Άρεως κατέχει το ρεκόρ. Χωρίς να αναφέρουμε άλλους θριαμβευτικούς της αγώνας θα περιορισθούμε να σημειώσουμε ότι στην αρχή της εφετεινής ποδοσφαιρικής περιόδου ενίκησε και πάλιν τον Παναθηναϊκόν με 7-2 για το Κύπελλον Ελλάδος αυτή τη φορά.

Από απόψεως συρροής φιλάθλων το γήπεδον του Άρεως εσημείωσε μίαν συγκέντρωσιν πρωτοφανή για την εφετεινήν περίοδον. Κόσμος πολύς και εκλεκτός όσον ουδέποτε. Ιδιαιτέραν εντύπωσιν προκαλούσε η συρροή του ωραίου φύλου, διά το οποίον δέον επίσης να σημειωθή ότι όχι μόνον δεν υστερούσεν αλλ'όλως αντιθέτως πλειοδοτούσε των αρρένων σε ενθουσιώδη ξεσπάσματα υπέρ των νικητών.

Μολονότι κατά το πρόγραμμα ο αγών θα ήρχιζεν είς τας 5μ.μ. ακριβώς, εν τούτοις μιαν ώραν πρό της ενάρξεως δεν υπήρχεν ούτε μία θέσις μέσα στο γήπεδον".

Για την ιστορία, ο χορός των γκολ ξεκίνησε μόλις στο 4ο λεπτό...

Ο μεγάλος Νίκος Κίτσος θα ανοίξει το σκορ στο 4', στη πρώτη ουσιαστικά κατεβασιά, ενώ ένα λεπτό αργότερα και μετά τη σέντρα ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα διπλασιάσει τα τέρματα...

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 17' ο Ιορδάνης Βογδάνου θα πάρει την σκυτάλη και θα σημειώσει το τρίτο γκολ.

Στο 35' ο Νίκος Κίτσος θα πετύχει χατ τρικ και θα κάνει το 4-0.

...Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο ΑΡΗΣ τηρεί... fair play ήρθε ο θρυλικός Νίκος Αγγελάκης να διαψεύσει τους πάντες!

Μέχρι το 78' το σκορ ήταν 4-0 αλλά ο Αγγελάκης δεν γινόταν να μην χρηστεί και αυτός σκόρερ και μάλιστα δις...

Σε διάστημα δύο λεπτών θα πετύχει δυο γκολ και θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 6-0.

Το... κερασάκι στη τούρτα θα βάλει και πάλι ο Νίκος Κίτσος κάνοντας το 7-0 στο 89' με τον ΑΡΗ να μην δείχνει κανέναν απολύτως οίκτο στον αντίπαλο...

Ιδιαίτερη ανάλυση του αγώνα δεν μπορεί να γίνει καθώς ο ΑΡΗΣ εκείνη την ημέρα, σε έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της ιστορίας του υπήρξε καθηλωτικός!

Ο καλύτερος ΑΡΗΣ όλων των εποχών έγραφε ιστορία!

Η εφημερίδα "Μακεδονία" γράφει χαρακτηριστικά:

"Αι θυελλώδεις και είς άκρον συνδυασμέναι κάθοδοι της επιθετικής του γραμμής, διαδέχονται η μία την άλλην και δημιουργούν κρισιμωτάτας στιγμάς διά την άμυναν του Παναθηναϊκού.

Η εστία του Παναθηναϊκού υφίσταται αληθή βομβαρδισμόν σούτ εκ μέρους του Κίτσου και Αγγελάκη.

O Άρης χθές ήτο αδύνατον να κρατηθή από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα".

Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού Reviewed by Administrator on Φεβρουαρίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by retro1914 © 2014 - 2015
Powered By Aris Retro 1914, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.